Cíclicus s’encarrega novament de la Direcció Artística del Trapezi 2018

En aquesta 22a edició la direcció artística segueix a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.). La nova direcció, estrenada l’any passat, segueix amb la consolidació d’una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional en l’àmbit internacional.

El projecte de direcció artística pretén promoure i regenerar Trapezi, una fira de llarg recorregut, perquè esdevingui una gran vitrina per visualitzar el sector del circ a Catalunya i arreu en totes les seves tendències artístiques.

La programació d’enguany ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic.

Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

Per segon any consecutiu, l’ajuda directa a la coproducció d’espectacles és una de les prioritats. Paral·lelament es treballa amb la intenció de generar una xarxa de coproductors que recolzin els artistes oferint-los recursos per fer viables processos de creació i producció d’espectacles més exigents i amb equips artístics més amplis.

La Fira Trapezi, com a difusora del circ català, però, no ha de funcionar només durant la celebració de la fira sinó que ha de ser-ne la representant durant tot l’any en diversos esdeveniments nacionals i internacionals per tal de crear aliances i futures col·laboracions.

Trapezi és i ha de ser vitrina del nostre circ, però també quelcom més: ha de ser un espai de mostra, trobada i treball en comú del sector del circ de Catalunya amb agents culturals locals i internacionals.

Trapezi – Fira del Circ de Catalunya

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple els carrers i els teatres d’espectacles que converteixen les places de Reus en espais escènics i transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Amb un segell propi obert a diverses tendències, estètiques, formats i maneres d’entendre i viure el circ, Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que quan arriba el mes de maig tenen un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus.

Trapezi fou guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012 del Ministeri de Cultura. Anteriorment, el 2007, la Generalitat va atorgar el Premi Nacional de Cultura als directors artístics del Trapezi, per la seva aportació a la dignificació i el desenvolupament del circ a Catalunya, tant en el vessant artístic com per la incidència en el públic; per la voluntat de descentralització cultural i dinamització comarcal; per ser nucli de trobada, i intercanvi, i per haver-se convertit en un referent entre els festivals europeus.